Julske lepe vesti: Isplata profita investitorima u FIN tokene

Mesec jul je bio važan mesec za Finspot. Primarno zahvaljujući investitorima koji su kupili FIN i FIN2 tokene, Finspot je zabeležio rekordan iznos finansiranja u jednom mesecu od gotovo 800 hiljada EUR. Sa druge strane, kako su dospeli investicioni indexi D i E našim investitorima smo isplati 30.000 EUR profita. Investitorima, fizičkim licima, platforma je automatski obračunala iznos poreza po odbitku, podnela odgovarajuće poreske prijave i platila porez. Investitorima, pravnim licima, smo kompletnu kamatu isplatili na račun.


Preko 50% investitora, kojima se posebno zahvaljujemo na poverenju, je svoje tokene migriralo na naš novi FIN2 token, i potom reinvestiralo u nove investicione proizvode.


Verujemo da će ovaj događaj biti veoma značajan za jačanje pozicije Finspota kao pouzdanog investicionog partnera, jer smo pokazali da ispunjavamo naše obaveze koje smo preuzeli izdavanjem belog papira. U ime celog Finspot tima, hvala vam na poverenju koje ste nam ukazali. Verujemo da ste saradnjom zadovoljni koliko i mi i nadamo se da ćemo zajedno nastaviti da inoviramo i postavljamo standarde u investiranju u Srbiji.


Konačno, rezultati našeg upitnika pokazali su da smo na pravom putu. Naši investitori ocenili su saradnju sa nama visokom ocenom 9.85 od 10. Dobili smo koristan feedback koji ćemo implementirati u narednom periodu a u dnu ovog članka dajemo odgovore na neka od pitanja koja su postavljena prilikom ocenjivanja.
Odgovori na neka od pitanja koja smo dobili od investitora prilikom popunjavanja upitnika:

1. Da li može da se poveća transparentnost oko toga šta neki indeks sadrži? Ako iz bilo kog razloga nije moguce navesti ime firme, onda barem neke osnovne detalje, industriju, broj zaposlenih, itd.
Hvala na sugestiji. Nije moguće otkrivati osetljive podatke klijenata ali radimo na tome da uvedemo izveštavanje na nivou celog portfolija koje bi moglo da odgovori na vaš zahtev – koje industrije čine naš portfolio, prosečnu veličinu firme, plasmana itd. Obavestićemo vas blagovremeno kada budemo imali taj mehanizam na našem web sajtu.

2. Sve je bilo korektno. Ne bi bilo loše imati češću komunikaciju – informisanje o planovima Finspota, dešavanjima na tržištu…
Hvala na sugestiji. Potpuno se slažemo. Trenutno radimo na razvoju naše marketing strategije koja će uključiti i češće komuniciranje ka investitorima. Nadamo se da ćete videti rezultate u Q3 ove godine.

3. Da li zarada na kamatu na tokene treba da se prijavi kao godišnji prihod građana da bi se platio onaj dodatni porez?
Ne, porez je već jednom obračunat i plaćen u vaše ime od strane Finspota.

4. Kakvu sigurnost pruža osiguravaju kuća za klijente Finspot – a? Da li će naše investicije biti sigurnije i na koji način?
Finspot garantuje povrat investitorima u FIN i FIN2 token. To znači da Finspot uzima na sebe svaki potencijalni gubitak i, u slučaju da dođe do toga da firma prema kojoj ima plasman ode u stečaj ili nije u mogućnosti da plati svoje obaveze, iz svojih sredstava plaća investitorima profit.

5. Razmislite o razvijanju mobilne aplikacije za investiranje u vaše indekse.
Naša platforma za investiranje je već napravljena sa mobile-friendly pristupom, što znači da biste bez problema trebali da možete da je koristite i kroz browser na telefonu. Ukoliko imate problema u korišćenju budite slobodni da nam pišete na [email protected] ili nas pozovete na broj telefona 062/337-449

Srdačno,
Vaš Finspot tim